fredag 6 november 2020

Mina gamla bekanta

Bild: Jörgen Auer
Troget stod det lilla trädet där ute på den lilla åkerholmen och väntade. Det visste ju att jag skulle komma också i dag, även om jag dröjde med promenaden ända till strax före klockan 16. Vi är goda vänner sedan länge och gillar varandra. Solnedgång tycker vi också om.

Bild: Jörgen Auer
Jag måste tillstå att jag älskar att promenera här och blir aldrig trött på det jag ser. Inte heller på sökandet efter fotovinklar. För det ger ofta sig självt. Var beredd bara. Här är det del av Örnsborg som syns till höger och fortsatt framöver närmade jag mig Veta kyrka. Klockstapeln skymtar.

Bild: Jörgen Auer
Och här är Veta kyrka med sin klockstapel. Även de är gamla bekanta till mig. Tjena, sa kyrkan, skapligt väder, du, menade stapeln. Jodå, sa jag. Står ni bra? Det tyckte de var roligt och skrattade. Även kyrkor och klockstaplar tycker om att ha lite roligt.

Bild: Jörgen Auer
Ha! Jag visste väl att det skulle gå att hitta en vinkel jag inte fotat ur tidigare. Eller har jag? 

Bild: Jörgen Auer
Och favoriteken på Vetagärdet log som aldrig förr där den stod i kvällsfärger och spanade mot annalkande mörker och frågade sig om det blir kallt i natt och undrade om morgondagen ska bli lika fin som i dag. Märkvärdigt hur lika vi tänker, vi två.

Inga kommentarer: