söndag 4 juni 2023

Från vernissage till gömma nyckel

Bild: Jörgen Auer
Gjort i helgen, då? Jo, förutom promenader har det hänt en hel del. Lördagens stora begivenhet var vernissagen på Art Gallery där Kristine Petersson visade sina fantasifulla och roliga målningar. Mycket fina, tycker jag och gläds med Kristine över framgångarna. Vi är släkt i släkten som det heter. Hennes mamma Maggan är nämligen syster till min brors fru Christina. Så det händer att vi ses på släktkalas.

Bild: Jörgen Auer
Här ses några av Kristines verk. Ofta målar hon kvinnor och när hon inte gör det blir det mestadels hus, fantastiska hus, sa sägas. Jag passade på att fråga hennes mamma hur Kristine var som liten och fick veta att hon väldigt ofta satt för sig själv och ritade. Hon har målat hela livet, men kom inte ut som konstnär förrän efter 50 fyllda. Missa inte hennes utställning på Art Gallery, Ågatan 23 i Linköping.

Bild: Jörgen Auer
På söndagen var jag på konfirmation, därav de här siffrorna som skulle kunna vara swishnumret för kollekten, men det är ju vanliga psalmverssiffror. Vem var det som jag kände som konfirmerade sig, kanske vän av ordning undrar. Säger man a, får man säga b. Jo, det var Ella Alm Johansson i Östra Harg som jag är ingift morbror till. Men hon säger inte morbror, utan Jörgen.      

Bild: Jörgen Auer
Törnevalla kyrka var det som gällde för Ella och alla oss andra som bänkade oss. Ja, det kom så många att bänkarna inte räckte till, utan det trollades fram extrastolar. Och några besökare tvingades stå under (den allt för långa) konfirmationsgudstjänsten. Efteråt blev det litet kalas på Filurkullen i Östra Harg.

Bild: Jörgen Auer
Söndagseftermiddagen och kvällen tillbringades hemma. Jag tog det lugnt, satt och dåsade i solen innan jag lekte gömma nyckel med grannarna. Eller: någon hade tappat/förlagt en nyckel och den letade vi efter, grässtrå för grässtrå på 1000 kvm gräs, sten för sten på 500 kvm grusgång. Men inte hittade vi den. Jakob var mycket bekymrad. Sökandet fortskrider.

Inga kommentarer: