måndag 12 juni 2023

Sevärt och mycket kamp

Bild: Jörgen Auer
Vad tittar de på, Kalle Geisler, Håkan Pettersson, Janne Hellström och Eine Fredriksson i Sällskapet äldre IFK-are? Bollen är ju åt helt annat håll, vilket övrig publik verkar ha fattat. 
Nåja, den här kvartetten fattade så småningom och hade faktiskt trevligt och gillade vad de såg på matchen Djurgården-IFK Norrköping i allsvenskan. En match som slutade oavgjord, 2-2.

Bild: Jörgen Auer
Ett något försvagat (trodde man) IFK gjorde en riktig kämpainsats och chockade Stockhomslaget geom att ta ledningen med såväl 1-0 som 2-0. På bilden är det Marco Lund som snubblar in ettan. Andra målet svarade Victor Sange Lind mycket påpassligt för med en väl avvägd spark när Djurgårdsmålvakten var långt ute på plan och snurrade.

Bild: Jörgen Auer
Men hemmalaget hittade både målet och in i matchen. Kanske inspirerat av de här färgglada eldarna på läktaren. Det blev 2-1 och 2-2 genom först ett självmål och sedan en nick efter hörna, Marcus Danielsson. Kanske var Djurgården närmast ett segermål, men IFK-målvakten Oscar Jansson och IFK-försvaret höll tätt resterande minuter. Bra gjort av ett lag som "tagit för vana" att släppa in sena mål i matcherna.

Bild: Jörgen Auer
Eldfängt var det även på IFK-supportrarnas läktarplats. Och jag som trodde att man inte fick ta med sig bengaler in på fotbollsarenorna?
Som helhet var det en sevärd match med mycket kämpatag. Kul, tyckte de flesta i det 55 man starka Sällskapet Äldre IFK-are som åkte Kolmårdsbuss till och från Stockholm.
Ett uppskattat inslag för Sällskapet före matchstart var en macka (wrap) och dricka. Under den fick vi i oss en hel del djurgårdshistoria genom Pelle Kotschacks försorg. Han kan sitt Djurgården, han och prata kan han också. Nästan utan annat avbrott än en fråga till oss. 

Bild: Jörgen Auer
Efter honom kom de två klubbarnas sportchefer, Bosse Andersson i Djurgården och Tony Martinsson i IFK och gav oss lite förutsättningar inför matchen beträffande laguppställningar och skadeläge.
Svaret från inledningsmeningen här ovan är nog att det är forne målvakten Jan-Åke Jonsson som Kalle, HP och Hella tittar på. Eine kollar nog andra matchresultat i mobilen.
Själv tittade jag på publiken. Och matchen.
Sa jag att min bror Crister också var med? Nähä, jo men det var han. Premiär för honom i Sällskapet Äldre IFK. På grund av sjukdom hade vi en biljett över. Den fick han, så stockholmare han är. Jag tror att han vill vara med fler gånger. Som gammal Norrköpingsbo är IFK naturligtvis hans favoritlag. 

Inga kommentarer: