söndag 21 april 2024

Frusen i Västra Harg

Bild: Jörgen Auer
Ah, det är fint i naturreservatet Västra Hargs lövskogar dit jag ofta far. Som i dag. Men huga så kallt det var! Jag frös som en hund, trots vinterjacka. Jag tycks besitta en närmast osannolikhet förmåga att pricka in mina besök när ingen annan är där. Samma i dag. Inte en människa syntes till. Det var jag och sjön Aren. Och en båt. Men den rörde jag inte.

Bild: Jörgen Auer
Så tyst och lugnt var det att jag nästan blev orolig för att något hemskt hade inträffat och jag var ensam kvar i reservatet, Östergötland, Sverige, Europa, världen, universum. Men då fick jag syn på en havsörn, tyvärr på för långt avstånd för att kunna fotas av en mobiltelefon.

Bild: Jörgen Auer
Aren är inte stor och att gå promenaden runt sjön tar cirka en timma. Sträckan sägs vara 4 km. I reservatet finns även ett motionsspår (del av sjöpromenaden) på 2,5 kilometer.

Bild: Jörgen Auer
På väg till Västra Harg stannade jag några minuter vid Föreningen Mantorpsryttarnas fälttävlansbana i Östra Tollstad där tävlingar för både häst och ponny pågick. Bilden visar Julia Humble från Stockholms Fältrittklubb som med Lado slutade trea i klassen P90 där Selma Lundberg och SB Royal Breeze från Stora Wäsby FRK vann.

Inga kommentarer: