lördag 20 april 2024

Rekordartad och bra lördag

Bild via Svt
Vilken idrottslördag! Världsrekord i stavhopp av den fenomenale Armand Duplantis som klarade 6.24. Fantastiskt. Och det i säsongens första utomhustävling, en golden league i Kina.
Sedan var det ridsportens och världscupfinalens tur med svenska segrar i både hoppning och dressyr. Närmast otroligt. Henrik von Eckermann vann för andra året i rad hoppningen med King Edward och Patrik Kittel vann dressyren för första gången med Touchdown.
Peder Fredricson slutade trea i hoppfinalen med Catch Me Not S.

Bild via TV4
Skellefteå vann första SM-finalen av sju mit Rögle med 1-0 efter mål av Linus Lindström Det var Röglas första förlust i slutspelet efter tio raka vinster..
 
Bild via TV5
I fotbollsallsvenskan blev kamratmötet i Göteborg oavgjort 1-1 mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping. Lite svagt av Norrköping som spelade med en man mer i 30 minuter, men hade förtvivlat svårt att överlista 18-årige målvakten Elis Bishesari som även räddade en straff från Tim Prica. Ett mycket fint frisparksmål av Arnor Traustason var ynglingen dock chanslös på.

Bild via TV5
Före matchen på Gamla Ullevi hyllades Göteborgs förre tränare Sven-Göran Eriksson och förärades bland annat det här snygga tifot.

Inga kommentarer: