måndag 22 april 2024

Går Putin promenader?

 Jag undrar vad Putin gör just nu. Sitter han och äter? I så fall vad? Rysk kaviar? Eller äter han stör? 

Kanske har han en ledig dag och sitter och tittar på amerikanska filmer. Undras om han inte är svag för svartvita 40-talsfilmer med Cary Grant, Betty Davis och Humphrey Bogart? Säkert gillar han också ryska filmer som glorifierar ryssarnas krigsinsatser under andra världskriget. 

Går Putin promenader?

Med vem i så fall? Älskarinnan? Barnbarn, grannen, hundarna? Och vad pratar han då helst om? Framtiden? Bra böcker han läst? Sig själv? 

Talar han någonsin om det misslyckade kriget i Ukraina som fått större delen av världen emot honom och som kostat 60 000 ryska soldaters liv?

Har han månne till någon levande människa någon gång nämnt att han ångrar invasionen i Ukraina? Njae, tror inte det. Möjligen till hundarna i så fall. 

Dricker han lika mycket vodka som de flesta andra ryssar? Gillar han whisky? Milkshake? Plockar han svamp? Tittar han på tv-nyheter flera gånger om dan? Tycker han om att vara ensam ibland? Sover han gott om nätterna eller går han upp vid minsta ljud och står spejande bakom gardinerna?

Lider han av storhetsvansinne? Tror han att han är en ny tsar? Är han rädd för döden?

Jag tror att han är rädd och att han ofta vänder sig om när han är ute med hundarna. Jag tror också att han snart vänder sig om för sista gången och får en chock när han upptäcker vem som fått uppdraget att döda honom.






Inga kommentarer: