måndag 1 mars 2010

Vem föddes 1 mars 1910?

Bilden hittades på timegun.org/david_niven
1 mars 1910, vad hände då?
Ja, bland annat så föddes David Niven, blivande brittisk skådespelare som gjorde ett 100-tal filmer (bland andra: Fången på Zenda, Jorden runt på 80 dar, Kanonerna på Navarone, Döden på Nilen) och var ett stort namn i Hollywood. Niven dog 1983 och var i sitt andra äktenskap (1948-1983) gift med svenska modellen Hjördis Tersmeden, född Genberg,(1921-1997).
Äktenskapet blev nog inte som det var tänkt. Niven var en kvinnokarl och hade affärer både nu och då. Många med kända kvinnor som prinsessan Margaret av England, och Grace Kelly, senare furstinna av Monaco och Hjördis bästa väninna.
Även Hjördis levde ett minst sagt utsvävande liv. Hon drack alldeles för mycket, var alkoholist och hoppade i säng med andra lika ofta som sin make. En av hennes älskare sägs ha varit president Kennedy. Om allt detta står att läsa i boken "The Man Behind the Balloon" av Michael Munn. Att boken heter så beror på att Niven skrev ett par böcker, bland dem en som heter The Moon's a balloon. Andra böcker: Bring on the empty horses, och Go slowly, come back quickly.

Inga kommentarer: