söndag 7 april 2013

På elitserie i Gottlösa

 Bild: Jörgen Auer
Det har varit hästhoppning i Mantorp i dag. Ja, egentligen i Gottlösa mellan Mantorp och Skänninge, men bra nära Mantorp i alla fall, och det var ju Mantorpsryttarna som arrangerade, så...
 Bild: Jörgen Auer
Mellersta elitserien fanns med i meetinget - andra omgången. Tyvärr gick det inget vidare för arrangörsklubben som kom näst sist av åtta lag. Izabelle Kursinskis häst Celeborn hade sett något i ridhuset som han inte gillade och bockade och krängde före start. Dessutom totalvägrade han på ett hinder och så var den tävlingen förstörd för ekipaget. Annars fick de en placering i förmiddagens 1,20 och Izabelle nådde två placeringar med sin andra häst Lauren Bacall, på 1,30 och 1,35.
 Bild: Jörgen Auer
Rutinerade hemmaryttaren Katrin Norling på Klas af Tollstad fick ett nedslag (4 fel) i elitseriehoppningen och vann dessutom en 1,35-klass. Särskilt bra gjort med tanke på att Katrin
Bild: Jörgen Auer
lagt på sig några kilo sen sist vi sågs. Men vikten har sin naturliga förklaring. Landslagsryttaren i fälttävlan är nämligen gravid och väntar nedkomst i slutet av juni. "Det här var min sista tävling innan förlossningen", sa Katrin som räknar med att vara med i Mantorpsryttarnas elitlag till höstens två avslutande kvalomgångar. "Så jag missar bara två omgångar", sa hon.
Vilket lag som vann andra omgången av mellersta elitserien? Samma som vann första - Loviseholms SHK från Örebro efter omhoppning mot lokalkonkurrenten Örebro FK.
Se mer om detta i Corren i morgon. Dessutom kommer ett reportage på en av tävlingens ryttare i tisdagens Ryktbart. Och här i bloggen.
 
 

Inga kommentarer: