onsdag 5 maj 2021

Regnet gav forskarkraft


Bild: Jörgen Auer

Alltså, nu är jag sugen på lite värme. Jag vet att vi bara är i början av maj, men vad då? Det kan väl vara varmt då också? Ja. Så är det. Jag kommer ihåg ett år, dock inte vilket år, när jag tog semester hela maj. Och hade tur. Det var varmt och gott i tre veckor. Det var dock ett stort fel, som jag tyckte då. Det var ju ingen annan som hade semester så jag hade ingen att dela min ledighet med.
I dag har det regnat hela dan, bra för marken och grödorna, jag vet. Men så jädra tråkigt. Jag tog mig visserligen ut för en 20-minuters promenad, men att säga att den var god är att ljuga. Inte gjorde den så gott, heller. Jag frös om händerna, blev dyngsur och längtade in. Inte en människa såg jag. 
Så vad gjorde jag av min dag, pensionär som jag är?
Ja-a, förutom såna saker som man av naturen måste göra så blev det inte mycket gjort. Kolla Facebook ja-a, det gjorde jag. Och mailen. Läste Corren. Gick till brevlådan och hämtade posten som var ett reklamblad. Vinkade åt Göran. Men mer?
Jo, jag släktforskade. Herre min Je, så jag forskade. Timtals, ja praktiskt taget hela dan. Jag for via internet över stora delar av Sverige. Nej, nu tog jag i. I själva verket rörde jag mig inte alls över stora delar av landet utan höll mig i Östergötlands södra delar samt Kumla och Hallsberg i Närke. Mer säger jag inte, för det ska bli en överraskning.
Nu då? Ja-a, jag har inte en aning om det är nåt att se på tv, men jag har den på och sätter mig väl en stund och tittar, Jag måste få annat i huvudet än Lars Larsson och Stina Larsdotter som tydligen är väldigt frekvent förekommande namn i den släkt jag tittar på. Ett tag höll jag på att bli yr av alla likastavade namn och blandade ihop dem. Som tur är tog jag en halvtimmes paus och se! Då hittade jag en utväg som visade sig framkomlig och jag löste problemet, Nu får det vila till i morgon.

Inga kommentarer: