lördag 30 maj 2015

Jag såg loppet på teve

 Det har varit en sån dag. En sån där regnig dag när man inte gör så mycket. Om man inte var en av de över 20 000 som sprang Stockholm Marathon, förstås. Det var jag inte. Men jag såg loppet på teve. Det är alltid kul att se bilder från Stockholm. Så här mycket folk tror jag inte att jag har sett på Valhallavägen tidigare. Bilköer, ja, men inte så här många springande, elitlöpare som motionärer.
 På tal om elit så såg det ut så här när Patrick Korir från Kenya kom kutande över Västerbron. Han bröt strax före mål. Det gjorde inte löparen bakom honom som jag tror är Mohammad Jafar Moradi från Iran som slutade tvåa efter etiopiern Yekeber Bayabel som var ofin nog att kasta av sig segerkransen två gånger om. Men han kanske aldrig har fått någon sådan tidigare och undrade varför i all sin dar den där konstigt klädda kvinnan var så påträngande med de där växterna.
 Isabellah Andersson vann damklassen för sjunde gången. På sju starter! Rent remarkabelt bra. Att hon bara orkar!
Själv orkade jag också. Nästan. Att sätta ihop ett redskapsskåp som jag köpte igår på Jula. Tyvärr tror jag att jag inte riktigt följde den undermåliga beskrivningen och måste kanske börja om. I morgon. Nu har jag korkat upp. Inte torkat upp. Det blir senare. När jag kollar lottoresultaten och ser att jag vunnit 158 miljoners triljoner kronor. Eller i alla fall 21. Det ska jag fira.

Inga kommentarer: