måndag 19 oktober 2015

Ryttarminnen från 1990

 Ursprungsbild: Jonas Lindkvist
Nu är det dags att visa den här bilden från sommaren 1990, införd i Corren 21 juli
 Ursprungsbild: Joans Lindkvist
liksom även den denna. Båda med mig på hästen Baylis, bilder tagna på ett weekendläger på Öknehult utanför Kisa, hos den legendariske östgötske häst- och ryttarutbildaren Hasse Hansson.
 Bild: Jörgen Auer
Bilderna dök upp på nytt i samband med att correns störste linslus skulle avtackas i augusti och jag fick den här tavlan (plus två till).
Bild ur Corren 1990
Och så här såg tidningssidan ut 21 juli 1990, som gjordes i samband med att det stundade ett ryttar-VM i Stockholm senare den sommaren och Corren tyckte att vi skulle besöka ett ridläger med ett riktigt blåbär på hästryggen. Så blev det. En fredag-lördag-söndag var jag på Öknehult tillsammans med 19 andra (vi var två killar och 18 tjejer).
Jag var senare på det där VM:et som reporter och skrev bland annat om distansritt där amerikanskan Becky Hart tog guld. Min huvudsakliga uppgift var att skriva krönikor om livet under VM lite utanför tävlingarna. Sålunda skrev jag bland annat om den delvis avstängda Valhallavägen (där försäljningstält och mässa hölls) och vad det förde med sig för trafikanterna. Jag skrev också om vart hästbajset tog vägen och om vackra arabhästar. Och vad snopp är på en häst (en vit hudfläck på mulen). Tänk att det redan är 25 år sen. Ack ja. Och vad var det nu Becky Harts guldhäst hette? Jo, det minns jag faktiskt utan att titta i facit: Grand Sultan.

Inga kommentarer: