fredag 14 december 2018

Hur blir det med Kvarnenhusen?

Bild: Jörgen Auer

Kvarnenhuset i Mjölby, vad sker? Det har jag undrat sen jag skrev om huset 2014 när jag jobbade som lokalreporter i Mjölby. Då hade Mjölby bygg- och entreprenad med Gunnar Johansson som ägare köpt fastigheten där några stora silos rivits något år tidigare, men massa betongrester och annat låg och skräpade.  De resterna forslades bort och blev till en parkering. Planerna var stora, det talades om bostäder och restaurang, i alla fall gjorde Gunnars bollplank Anders Ihreskog så.
"En spännande byggnad och här är vi lyhörda för förslag. Häftiga lägenheter, kontor, äventyrsbad, sportcenter" var något av det man tänkte sig för det stora rosa huset i fem etage. Där finns redan sedan tidigare en 300 kvadratmeter stor kontorsdel högst upp.
För tegelbyggnaden drömde man om bostäder.
Nu är det 2018. Vad har hänt? Det vet vi inte. Synligt utifrån inte mer än att det är en grusparkering norr om byggnaderna.  
Vad som bara skymtar till vänster på bilden är en låg och ett par hundra meter lång magasinsbyggnad som redan då hade flera hyresgäster, ska sägas.
In i det rosa huset går fortfarande järnvägsräls rätt in i huset och Ihreskog drömde om tåg fulla med danslystna på väg till Mjölby för att dansa i ett danspalats i rosa huset. Och så ville han ha ett parkeringsgarage under magasinet där det redan finns en mycket stor källare, dock utan nedfart.
Men var har alla planer tagit vägen? Finns de kvar?
Det skulle jag vilja ha reda på. En restaurang med ingång från grusparkeringen vore väl trevligt.

Inga kommentarer: