onsdag 5 december 2018

Jag tänker på en runda

 Bild: Selfie
Tänkt och fotat klockan 12. Skrivet klockan 23:59.
Åkte en sväng. Eller rättare sagt, satte mig i bilen. I tanken for jag riktigt långt. Bahamas. Seychellerna. Jag lydde och sa det en gång till. Seychellerna. Och en gång till: Seychellerna. Tre gånger, sa jag det innan jag tröttnade och ändrade mig. Tibet, tänkte jag och fyllde på med Nepal och Himalaya. Vad fan ska jag där och göra? Ändrade mig åter och försökte erinra mig var Manchuriet ligger. Dit ska jag åka. Bara för att stila när jag kommer hem. Alla andra har varit i Dubai och kan inte överträffa varandra. Förut var det Thailand. Nu är det Dubai. Alla upplever samma sak. Hur kul är det? Nä, då kommer jag med Manchuriet. Bäst att googla först innan jag beställer biljett. 
Aha! Ja, just det. Långt borta i nordöstra Kina är det. Nä, känner inte för det just nu. Jag kan åka till Donaueschingen i Tyskland i stället. Där har jag varit förut. Fint. Nere i Baden-Württemberg ligger det. I Schwarzwald. Just det, tårta. Precis vad jag också tänkte på. Eller tänker på nu. Jag tror att jag droppar alla resor och går in och fikar i stället. Snart. Först ska jag låta benen få röra lite på sig i en promenad. Jag skippade ju gymmet i morse eftersom kroppen behöver lite vila, också.

Bild: Jörgen Auer
Veta kyrkby måste man ju fota. Eller måste? Nej, det finns inga måsten i detta. Men jag gör det ändå. För att jag vill och för att jag har en kamera med mig. Den fina eken till höger om det röda Veta Storgård är samma ek som jag brukar fota och då ser det oftast ut som att den står mol allena ute på fältet. Det gör den ju också, men från en annan vinkel än den här, lite längre fram på gångvägen, kan man ställa sig så att inga hus kommer med på bilden. Ett sällsynt knep som jag härmed delar med mig av. 
Vad grönt det ser ut för resten. Kan det verkligen stämma att det är så grönt? Ja-a, himlen var i alla fall så där blå i dag. Så...
Jag gick en kort runda. Vetarundan, som vi Mantorpsbor säger.
Jag har gått många rundor i mina dar. Spångsholmsrundan, Hydingerundan, Syarundan, Solbergarundan, Skortebyrundan och i Linköping har jag gått hur många rundor som helst. Barrundor, också. Så även i Norrköping. Jag vill inte gärna räkna upp vilka fler platser som jag gått barrundor på, för då tror du som läser det här att jag inte gjort annat.
Men det har jag.
I dag, till exempel. Efter lunchen. Då åkte jag till Kisa. Tog Inger med mig och så åkte vi och hämtade barnbarnet Stina Boel på förskolan. Skoj för oss alla tre.
I morgon tänker jag resa till Manchuriet. Eller Mesopotamien.


Inga kommentarer: