onsdag 13 november 2019

En bil från Svebølle

Bild: Jörgen Auer
Bussen kör om transport efter transport på E4-an mellan Stockholm och Linköping. Perfekt för mig som vill ha material till min bloggserie om Trailers på svenska vägar. Plötsligt ser jag en blänkande tankbil i rostfritt. Johs Rasmussen, Svebølle A/S står det baktill på den.
Det visar sig förstås vara en bil från Danmark, från ett sedan länge välkänt namn i transportbranschen. Redan 1932 startade Johannes Rasmussen transportverksamhet, men till en början körde han en mjölkbil till Köpenhamn, och tog med annat gods på tillbakavägen från Köpenhamn. Vid 40-årsjubileet 1972 hade företaget vuxit till sig rejält och förfogade över 43 lastvagnar och hade 50-60 anställda. 
Det berättar hemsidan johsrasmussen.dk om liksom även att man har huvudkontor i Svebølle på Själland, i Kalundborgs kommun. Rasmussen har fortsatt växa under åren och enligt sajten largestcompanies.com är antalet anställda i moderbolag och dotterbolag tillsammans nu 320 personer och omsättningen 12 miljoner 684 000 danska kronor. Det är lite mer än vad mjölkbilen körde in för snart 90 år sedan. 

Inga kommentarer: