söndag 3 november 2019

Så nära, Östergötland

 Bild från Svt

Så bra de var Östergötlands TV-puckenspelare. Pojkarna tänker jag främst på eftersom de tog sig ändå fram till final där det dock blev torsk mot Stockholm Nord som vann med 5-4 i en mycket spännande och bra final.
Ibland är det svårt att tro att de här hockeyspelarna bara är 14-15 år. De kan ju redan så mycket. Vilket naturligtvis är ett beröm till alla ledare. Så också i LHC där nästan så gott som varenda spelare hör hemma i dag, även om några har andra moderklubbar. Tvillingbröderna Hävelid, målvakten Hugo och backen Mattias (just det, Niclas Hävelids söner) fick pris som bäste målvakt respektive back i hela turneringen! Och Filip Bystedt som MVP, Most valuable player. Heja, Östergötland! 

Bild från Svt

För några år sen var det en omöjlig och löjlig tanke att Östergötland någonsin skulle få fram en kull spelare som var skickliga nog att spela sig fram till final. Nu är vi där.
På flicksidan ser det också ljust ut även om laget var chanslöst i kvartsfinalen mot blivande finalisten Småland. Dalarna vann sen finalen mot Småland som tryckte på och tryckte på, men Dalarna hade en skicklig målvakt i Avestas Emmy Nordström-Åmark (turneringens bästa målvakt) och skarpskjutande och snabba Nicole Hall från Leksand som gjorde två fina mål i matchen som slutade 3-1.
Östgötatjejerna revanscherade sig i matchen om sjundeplatsen och vann mot Örebro län. Dessutom får de flesta av Östergötlands spelare delta även nästa år. Då tror jag på semifinalspel. Minst.
Östergötland hade nu ett väldigt ungt lag och så gott som hela laget får vara med nästa år också. Lagets två målvakter, Smilla Eriksson och Jorinde Heller är bara 12 år. 12!

Inga kommentarer: