tisdag 5 november 2019

Två timmar vid Rosenkälla

 Bild: Jörgen Auer
I dag blev det en härlig vandring runt Rosenkällasjön. Visserligen lite småkallt, men ändå soligt och fint. Och hundratalet svanar.

Bild: Jörgen Auer
Jag stannade till då och då och lyfte kameran. Jag noterade att isen håller på att lägga sig. Svanarna fick mig att undra lite över dem. Vad är det som får dem att lyfta plötsligt och sen flyga en sväng över sjön och landa igen? Är det för att de vet att jag tycket ljudet av deras flykt är så fint? Eller skrämdes de av något? Min närvaro? Nej, omöjligt. Jag tassade fram.

Bild: Jörgen Auer
Men så fina de är när de flyter omkring och pratar med varandra. Vad säger de? Älskling, vänd dig inte om, men nu står det en gubbe i skogen igen och fotar oss. Ska vi skrämma honom eller bara se söta och fina ut? Nej, vi struntar i honom.

Bild: Jörgen Auer
Isen håller som sagt på att lägga sig ute på sjön. En kall natt i natt och det är nog is i morgon. På bäckarna absolut. Det var ju en tunn isskorpa redan i dag.

Bild: Jörgen Auer
I motljus syns isen ännu bättre.  Nästa gång jag kommer till Rosenkälla är det nog vinter. Skönt på sätt och vis. Frisk luft och varma kläder mår man bra av.

Bild: Jörgen Auer
Ja visst ja! Tog en bild på mig själv, också. En av de bättre i genren selfies på Jörgen Auer.

Inga kommentarer: