söndag 17 november 2019

Goda dofter i Viby

Bild: Jörgen Auer
Det var allt en rolig och trevlig anka som stod och luktade på kakorna i fiket när det var hantverksmarknad i Viby södergård i dag. Evaá Högberget Larsson och Maja Björsner fick kommentarer om ankan av nästan alla som hade vägen förbi. Hm. Det kan förresten vara en gås.

Bild: Jörgen Auer
Det var inte första gången det var marknad i det fina magasinet. Jag har för mig att jag redan 2008 skrev att det var fjärde gången. 

Bild: Jörgen Auer
Trevligt är det också varje år. Mycket folk, naturligtvis även om jag nog upplevde det som att det var färre personer i år. Men det kanske bara råkade vara så när jag var där, mellan halv två och halv tre? Ett sånt magasin vore annars nåt att ha tillgång till. Mysigt värre. Julbocken själv myste och lyste.

Bild: Jörgen Auer
Vad fanns det? Tja, kanske inga större överraskningar. Hantverk av olika slag. Traditionella julsaker mest, som sig bör. Och då kan man fråga sig: handlade jag något? 

Bild: Jörgen Auer
Jäpp, jodå, det gjorde jag. En liten julkrans till ytterdörren, fika förstås, med underbart goda kakor och bullar, ett pussel att leka med i jul, samt smarriga, chokladförsedda bakverk att äta upp så fort tillfälle ges hemma. Antagligen till Allt för Sverige i TV1 i kväll.

Bild: Jörgen Auer
Utanför magasinet låg den här fina fyrfotingen och väntade på sina människor. Tittade upp lite då och då när någon kom ut ur byggnaden, bland annat på mig. Samt vädrade den goda doften av jul. Snart är det bara en månad kvar.

Inga kommentarer: