torsdag 1 augusti 2013

Lite sent från Allsången i Kisa

 
                                     
 Bild: Jörgen Auer
Det är sommar och semester. Och det är därför inläggen inte är lika frekventa som vanligt här i bloggen. Så örst nu kommer ett längre sådant från Allsången i kisa i tisdags. En alldeles förträfflig kväll ska sägas, detta trots att inte Veronia Maggio eller Amanda Jensen var den hemliga gästen.
I stället var det oldtimern Mats Paulson som dök upp, men de till början något förvånade och kanske lite besvikna minerna i publiken försvann när Mats visade sådan glädje över att få vara med och hans välkända visor är ju underbara. Lite stolt var han allt, och dessutom var han ju som på hemmaplan, släkt som han är på långt håll med syskonen Inger och Anders Nilsson, barn till Bertil Nilsson till vars minne Allsången i Kisa arrangeras. I år för sjunde gången. Dessutom påpekade Paulson att han minsann också var släkt med Marilyn Monroe och Sven Haraldsson i Mjölsefall (nej, Marilyn har aldrig bott där).
 Bild: Jörgen Auer
Mer då? Jo, hemmaplan var det också för underhållaren av rang, Daniel Yngwe från Fantastic Four, han är född i Kisa och bjöd på såväl Elvis som Pavarotti i O Sole Mio. Han överraskade mig också med att spela saxofon alldeles förträffligt.
Bild: Jörgen Auer
Hemma i Kisa hör också 17-åriga Jenny Wall, en talang som nu fick Allsångens första kulturstipendium. Henne vill jag höra mera av. 
 
Bild: Jörgen Auer
Cookis n Beans (Charlotte Centervall på bilden - med Frallan Jonsson bakom sig) däremot hade aldrig någonsin varit i Kisa tidigare, men sa sig trivas med att dels kunna se publiken i ögonen (nej, inte så att de haft något att skämmas för, utan för att artister inte får ögonkontakt på inomhusscener), dels trivas med så förträffliga musiker som husbandets med Jens Back, Frallan Jonsson, Henrik Nilsson, Kjell Gustavsson, och Erik Zentio. Och med allsångsledaren Willy Svahn. Det skulle vara kul om Cookies n Beans kommer tillbaka till Kisa hembygdsgård.
Skönt var det förstås att det eviga regnandet under tisdagen höll upp lagom till allsången började.



Inga kommentarer: