söndag 21 mars 2010

146 såg LFC vinna

Bild: Jörgen Auer
Linköpings FC vann Supercupen. Ja, det står ju under bilden. Inte att just LFC vann, men det är hur som helst LFC som är på bilden. Jag ser ju det för jag känner igen de flesta. Men min mamma till exempel, hon känner inte igen någon. Jo, för resten, det gör hon om hon får se dem i närbild. Då skulle hon känna igen Josefin Öqvist, tror jag.
Bild: Jörgen Auer
Här är annars en som jag tycker hon borde lära sig namnet på. De är ju nästan grannar, också, Tilda Heimersson (matchens bästa spelare), och mamma. Mamma har bott i Smedby sedan början på 80-talet, och Tilda har spelat i Smedby AIS, ett par hundra meter från mor Eva. Även Tildas mamma heter Eva, för resten.
Bild: Jörgen Auer
Vad Anders Mäkis mamma heter, vet jag inte. Men Anders var på matchen, han också. Men så är han förstås klubbdirektör i Linköpings FC. Kaffe hade han med sig, också.
Bild: Jörgen Auer
Mäki hann jag med att ta bild på. Han satt ju stilla. Värre var det med folk i rörelse. Som spelare som gjorde mål. Så här såg det i alla fall ut några sekunder efter LFC:s 1-0, innickat av Nora Holstad-Berge som genast fick stor kram (stor klem på norska) av Linda Sällström. Bredvid dem tittar Umeås skånska målvakt Caroline Jönsson efter bollen. Det gör Umeås Emma Berglund (5) också medan 2 Anna Paulsson tittar snett mot jublande LFC-are. Bredvid henne har Petra Larsson tagit ut stegriktningen mot glädjescenerna och vill vara med. Norska Nora berättade efteråt att hon mindes förra gången hon mötte Umeå. Då spelade hon i Kolbotn (där för övrigt en syster till mig bodde i sju år) och förlorade stort, 0-5 och 0-6 mot Marta och de andra stjärnorna. Skillnad nu när hon fick vara med och vinna med 2-0.
Bild: Jörgen Auer
En annan LFC-are som var riktigt bra och som jobbade som aldrig förr var Josefine Öqvist, äntligen tillbaka efter lång skadefrånvaro. Hon jobbade och slet och sprang fram och tillbaka på vänsterkanten med hur mycket spring i benen som helst. Tills hon fick kramp och tvingades byta i 81:a minuten. Jag önskar henne en fin säsong. Det gör vi nog alla.
Bild: Jörgen Auer
Det här är publiken på Idrottsparken i Norrköping denna söndagsmiddag. Hur jag än räknar får jag dem inte till fler än 40. Och de var visst släkt med Tilda Heimersson allihop. Fast det satt någon på vår sida, så säg 43. Speakern uppgav felaktigt 146. Var fick han ytterligare 103 ifrån? Dock dök LFC-ledaren Rolf Pettersson upp och sa att det satt 30 personer och åt på Stjärnkrogen, Idrottsparkens fina restaurang. Okej, lägg till dem då, då har vi 73. Plus 22 spelare och ersättare 10, då har vi 105. Plus funktionärer 20 - 125. Tre på pressläktaren, NT, Folkbladet, och jag från Corren: 128. Och så fotograferna Jigerström, Forsby, och Andersson. Ja, och så var det Mäki & compani som satt hos oss, och de var minst åtta - 139. Javisst ja, tränarna: de är ju två i vardera laget - 143. Och så massörerna 145.
Fasen också, det fattas en. Få se nu, var det ingen som sa nåt som går att komma ihåg? Hej, hallå där, goda bullar, gott kaffe, får man ta en kaka till, var är toaletten, hur är LFC i år, har du hittat hit?, aj, min rygg. Ja, nu minns jag. Peter "Biffen" Karlsson hade ju ryggskott. 146.

Inga kommentarer: