fredag 31 december 2010

Här är årets sista Cnorren

Fredagens Corren innehåller även årets sista Cnorren. Den finns nu även här på bloggen:

Tack 2010 - och välkommen 2011!


Gamla året är snart slut, det är dags att ropa in det nya. Tack 2010, länge leve 2011, åtminstone ett år. Som brukligt är vid sådana här tillfällen kommer här en subjektiv summering av det gångna. Så mycket gånget har det dock inte blivit, inte tävlingsmässigt i alla fall. Faktum är att jag inte kan påminna mig en enda gångtävling under året. Har VM varit? DM? Säg mig namnet på en som går i Östergötland.
Där ser du, du kan inte.
I övrigt minns jag, och de namn som dyker upp i mitt huvud har ingen inbördes rangordning, de bara är: Andreas Thomsson, Marcus Hellner, Kristian Bergström, Christer Kustvik, Charlotte Kalla, Zlatan, Emma Green, och så han som triggar henne: Tregaro. Vad fanns det mer? Jo, Therese Alshammar, Özcan Melkemichel, Daniel Rickardsson, Charlotte Rohlin, Caroline Seger, Anders Södergren, Johan Olsson, Anna Haag, Kenty, och Nora Holstad Berge. Jaja, hon är norska, Nora. Men hon får vara med i denna svenska lista i alla fall liksom kompisen Ingrid Schjelderup. Norskor är det bästa jag vet.
Sen minns jag inget mer. Jo, guld och silver och brons, tror jag. En och annan fjärdeplats. Och SM-medaljer så många att det stänkte. Då måste det ha varit Lass. I en annan del av Linköping finns Lass - ett annat Lass. Där spelar man schack. År efter år. Överhuvudtaget är det många idrottare och idrotter som håller på för jämnan. De får aldrig ro, och det får inte supportrarna heller. Men det finns supportrar som när deras lag slutar för säsongen står villrådiga med sina fanor, pukor och trumpeter och inte riktigt vet vad de ska göra.
Då har jag en lösning. Det stundar ju nyårsafton. Så ut och blås, trumpeta, trumma, och vifta med era fanor för det gamla året och vifta in det nya.
Välkommen 2011.

Inga kommentarer: