måndag 20 december 2010

Nu är jag förbannad!

Bild: Jörgen Auer
Det var mitt på dagen, klockan var kvart över tolv. Inget tåg kom. Det skulle vara där 12:11. Ny tid: 12:25. Var kom den tiden ifrån?
Bild: Jörgen Auer
Visst det kom ett tåg. men från fel håll, och det stannade inte heller. Ny tid: 12:40 stod det plötsligt. Nu undrar jag: vad exakt var det som gjorde att tåget inte kom? Och var i helvete kom den första nya tiden ifrån? Sitter någon och leker med oss?
Jag har betalat månadskort sedan den dag pendeltåget började åka (1995, tror jag). Och jag har då alltid hållit min del av avtalet. Jag har betalat i tid. Anlänt till stationen i tid. Aldrig haft fötterna uppe på sätet mitt emot. Aldrig bråkat ombord. Aldrig haft sönder något. Gått av när jag skulle. Talat gott om er. Pendeln är något av det bästa som hänt mig, har jag sagt. Men...
Så nu, kära Östgötatrafiken, nu vill jag att ni håller er del av avtalet. Hur skulle det se ut om ni skulle behöva stå och vänta på mig? Kan jag ringa till er, eller Trafikverket som ska hålla i ordning på tiderna, och säga: njae, vi sa visserligen 12:11, men jag är lite försenad på grund av all snö och har varit tvungen att skotta. Kan ni hålla tåget till 12:25, då är jag nog klar. För resten, jag måste nog duscha så jag ringer strax före 25 så vet ni om jag kanske måste flytta fram tiden ytterligare. Och - en sak till. Jag vill absolut inte stå och bli intim med 40 andra längst bak i tåget. Och inte längst fram heller. Har ni en aning om hur ofräscht och äckligt det är att tvingas stå så? Att komma genomsvettig till jobbet?
Jag vill överhuvudtaget inte stå. Ordna en sittplats. Jag har i alla fall betalat 975 kronor för den här månadens pendeltågstrafik.
Hur jag gjorde i dag? Jag gick hem och tog bilen och halkade mig fram i 50 kilometer/timmen.
PS. Skrivet 00:30: Å andra sidan var det nog bra med bilen, annars hade jag stått med min kollega Nyenger och väntat förgäves på 22.30-tåget mot Mjölby - i minus 15. Fy fan.

4 kommentarer:

Bruno sa...

Bra Jörgen på dom bara!
Ingen kommer i tid till jobbet, med pendeltågen tydligen.
Lika illa hem också igår var Annicas tåg 1 tim. 10 min. sent när jag skulle hämta upp henne.
Det där med tågverkstaden i Helsingborg på de nya tågen verkar ju vara en fantastisk lösning!

Bruno sa...

Visst ja! (jag glömde)
Idag var tåget "bara" 20 min.
försenat till Mjölby.
Ett tåg i timmen istället för tre gör tydligen ingen större skillnad för att hålla tidtabellen.

Auer sa...

Jag såg idag nyheten om kvinnan som fick rätt mot Östgötatrafiken och ska få pengar tillbaka på sitt månadskort.
Innebär det att vi alla som köper månadskort och årskort och vad det än är för kort och som inte kan åka som vi tänkt, innebär det att vi också kan få pengar tillbaka?
Jörgen

Bruno sa...

Gör en masstämning och låt Corren följa upp det.
NI är värda pengar tillbaka.