torsdag 20 februari 2014

För 25 år sen - Globen och hockey

 Ur Corren 20 februari 1989
Tänk att det redan har gått 25 år sedan världens största sfäriska byggnad Globen invigdes! Men det har det ju att döma av Allan Halls text från invigningskvällen 19 februari 1989. Globen som genom åren fungerat såväl som nationalarena för ishockey, som konsertarena och som hästhoppningsarena - kort sagt evenemangsarena.
Redan då fanns funderingar i Stockholm om inte Sverige och Stockholm behövde något ännu mer i evenemangsväg. Tankar som slog rot och ledde fram till Tele 2 Arena som invigdes sommaren 2013 och gör  Globenområdet till norra Europas ledande evenemangsområde.
 Ur Corren 20 februari 1989
 Per Svensson, den spelskicklige backen och lagkaptenen i dåtidens Linköpings HC fick välförtjänt mottaga priset som vinnare av ÖC-ligan (Östgöta Correspondentens pris) till den som samlat på sig flest poäng (puckar) från tidningens sportjournalister under säsongen. Tidningens VD Arne Argus var glad prisutdelare och som synes fick ligavinnaren en Kanevadskulptur i pris.
Det kanske också bör sägas att priset delades ut efter säsongens sista match i division 1 västra, en match där LHC fick storstryk av seriesegrande Mora - 3-11.

Inga kommentarer: