söndag 16 februari 2014

Inte samma yra, men guld ändå

 Från Viasat och TV3
Vilket OS vi gör, vi svenskar! Herrarna gjorde som damerna och vann stafettguld. Imponerande från första stavtaget, även om det var nära att Lars Nelson på första sträckan råkade riktigt illa ut. Han tappade ju ena skidan efter en minut, men kunde snabbt ta på sig den igen och jaga ifatt. Och till och med gå upp i täten. Starkt. Sen följde Daniel Richardsson upp med ett jättelopp, liksom Johan Olsson som här skickar ut Marcus Hellner på sista sträckan i säker ledning.
  Från Viasat och TV3
Och Hellner bara ökade. Jagande konkurrenter kom inte närmare utan tappade på svensken. 600 meter före mål kunde han till och med ta det lite lugnare och till och med kosta på sig att ta emot en flagga från Anders Södergren.
  Från Viasat och TV3
I mål var Hellner överlägsen. Och hemma i sofforna satt vi lugnt och sörplade kaffe och åt kakor. Inte alls samma upphetsning och guldyra som när tjejerna vann guld i går. Dessutom var ju Sverige en stor guldfavorit. Om bara Nelson på inledningssträckan höll ihop det.
 Från Viasat och TV3
Det gjorde han ju med bravur. Så pass att han nu kommer att kallas för Lord Nelson, tyckte tv-kommentatorn Per Forsberg. De andra tre åkte lika bra och såg till att säkra Sveriges femte stafettguld i OS. 1948, 1964, 1984, 1988 och 2014 har Sveriges herrar vunnit stafetten. I OS i Sotji har Sverige nu nio medaljer, alla tagna av längdskidåkarna. Imponerande! 

Inga kommentarer: