tisdag 11 februari 2014

För 25 år sen - om Ingesson

Ur Corren 11 februari 1989
Det var då, det. Men Klas (observera stavningen) Ingesson flyttade inte hem. Inte då i alla fall. Efter tiden i IFK Göteborg, 1986-1990, flyttade han till Belgien och Mechelen där han spelade tre år innan det blev en sväng till Holland och PSV Eindhoven.
Ett par säsonger i engelska ligan hann han också med och representerade Sheffield Wednesday innan det blev Italien och Bari för Ödeshögssonen som sedan fick Bologna som klubbadress och sedan bar det av till Frankrike och Marseille. Och så avslutade han sin proffskarriär i Lecce i Italien och sen flyttade han hem till Ödeshög.
57 landskamper spelade "Klabbe" och var med i VM både 1990 och 1994 (brons i USA) och i EM 1992. Han har varit spelare, tränare och ordförande i Ödeshögs IK och han är sedan september 2013 tränare i allsvenska Elfsborg i Borås tillsammans med sin barn- och ungdomskompis Peter Wettergren. Märkligt nog finns det just i dag, på dagen 25 år efter Correns reportage 1989 (av Pitas Högfeldt) ett nytt reportage i Corren om Ingesson, den här gången tillsammans med Wettergren, signerat Marcus Nyenger.



Inga kommentarer: