lördag 22 februari 2014

För 25 år sen - med Eva-Lena

Ur Corren 22 februari 1989
För 25 år sen hade inte Eva-Lena Frick (Karlsson då) ännu börjat som vd för Vätternrundan. Då extraknäckte den före detta skidåkaren (med två VM och ett OS bakom sig) som expertkommentator i tv och var med som sådan på skid-VM i Lahtis. Peter Johansson skrev texten ovan (och de rader som inte syns).
2003 blev hon vd för Vätternrundan och var med och utvecklade det arrangemanget till den stora apparat det är i dag med en hel vecka med cykellopp av olika karaktär i Motala: Tjejvättern, Minivättern, Halvvättern, Vättern GP. Vätternrundan omsätter närmare 40 miljoner kronor och lockar förutom alla cyklister (själva Vätternrundan lockar omkring 20 000 att anmäla sig varje år) också många tusen åskådare till cykelstaden Motala - Östergötlands sjöstad.

2 kommentarer:

Richard Herrey sa...

Eva-Lena har i höstas anställt en ny marknadschef som vill påpeka att evenemanget hade ca 37.000 anmälda 2013 :)

Auer sa...

Hej, Richard, välkommen till jobbet och Östergötland.
Tack för din kommentar. Du har naturligtvis rätt, men du pratar väl om hela veckan. Jag skriver ju att själva Vätternrundan (som bara kan vara en) lockar över 20 000 att anmäla sig varje år. Och det är väl också rätt? Sedan åker väl inte riktigt lika många, vilket jag egentligen tycker borde vara den intressantaste siffran.
Hälsa Eva-Lena.