lördag 6 december 2014

En dag på julmarknad

 Bild: Jörgen Auer
Dimma? Nej, det vara bara kameran som protesterade mot att först vara ute, sen inne i värmen någon minut på Dahlbergs café och sen utomhus igen i Gamla Linköping där det var tjockt av folk på lördagen.
 Bild: Jörgen Auer
Men så småningom tog sig kameran samman och värmde sig lite vid elden på Kryddbodtorget.
 Bild: Jörgen Auer
Det fanns fler eldar att värma sig vid denna populära julmarknad som alltid drar flera tusen besökare. Så många att det kan vara svårt att hitta parkeringsplats för den som kommer i bil. Själv hittade jag en bra parkering 500 meter bort vid Bjälbogatan.
 Bild: Jörgen Auer
Inte lika mycket folk var det på julmarknad i Mantorp. Men så var den inte heller av samma storlek som i Gamla Linköping. Och inte finns det väl någon som hade trott att Mantorp kan mäta sig med
Bild: Jörgen Auer
Linköping? Man spelar så att säga inte i samma division. Men Hjärtat i Mantorp och andra som jobbar för att det ska hända nåt på orten är värda beröm för att de kämpar och försöker. Tyvärr spelade nog vädret stor roll i år. Hade det varit snö och fem minusgrader så tror jag nog att det hade kommit dubbelt så många besökare till butikerna på Häradsvägen. Bland dem jag såg och pratade med denna lördag kan nämnas Göran Lindqvist, Lasse Flygh, Cissi Möller, bröderna Eriksson (Martin och John-och Erika Moborg).  
För visst är det väl trevligt när butikerna är öppna och bjuder på pepparkakor och annat. Själv stack jag in till Gamla Linköping någon timme för ett möte. När jag återkom till Mantorp blev det Gulf-macken. Jag tankade, köpte lussekatter och skumtomtar. Anna Lönestam bjöd på fika. Tack. Det blev också snack med Ninni Kellander och Per Blom. Och tvååriga Alice som efter lite övertalning bjöd på smakprov av sin lussekatt. Två väldigt små smulor fick jag. Hennes lillebror Nils sov sött. Tomten drack kaffe. Det gjorde Bengt Löfgren också.
Före båda dessa julmarknader var jag inne på macken för att spela på lotto. Blev då övertalad av Mantorptravets Lasse Gutke att köpa en andel i hans spel på V75 på Bergsåker i dag. 140 kronor kostade det mig.
Hur det gick? Jag ska kolla nu.
 

Inga kommentarer: