lördag 13 december 2014

Heja Vinterstudion!

Bild från SVT
Så skönt och avkopplande det kan vara med Vinterstudion. Och väldigt kul när man också blir lite engagerad som tittare i soffan. I dag fick vi se första svenska damslalomsegern i världscupen i Åre! Äntligen. Det var Maria Pietilä Holmner som lyckades hålla undan från första åkets ledning. Starkt. Kul också att Frida Hansdotter tog tredjeplatsen - och det på sin födelsedag. Kanske var det Sara Hectors sensationella andraplats i gårdagens storslalom som tände svenskorna lite extra till lördagens slalom. Eller också är de så här bra. 
Roligt var det förstås också att se Anna Haag och Sofia Bleckur i längdskidor i Davos där de blev fyra och femma på tio kilometer klassisk åkning. Däremot var det inte kul att se Charlotte Kalla så långt efter. Men även hon måste naturligtvis få ha en dålig dag.
Men vad ska man säga om norska Therese Johaug? Vilken form! Vilken energi! Urstark! Hon utklassade ju motståndet. Till och med Marit Björgen var rejält efter, dock tvåa.  Finska Kerttu Niskanen trea. Vinterstudions André Pops var rolig när han sa:Norge hade en nattsvart dag i Davos och blev etta, tvåa, sexa.
 

Inga kommentarer: