söndag 7 december 2014

I konfirmationens spår

 Bild: Jörgen Auer
Var i Norrköping i dag och återuppväckte gamla minnen från Sankt Johannes kyrka. Visserligen besökte jag inte kyrkan i dag, men församlingshemmet tvärs över gatan räckte fuller väl. Det var i Sankt Johannes jag konfirmerades en gång i tiden och halvsovande fick svara på en otroligt svår fråga: Säg ett annat namn på Kristus.
Eller var det Messias. Eller Jesus. Ja, så kanske det var. Vem var Messias? I alla fall så svarade jag Jesus/Messias/Kristus och fick rätt av prästen som jag tyvärr glömt namnet på.
Bild: Jörgen Auer
När jag lämnade Sankt Johannes tog jag vägen genom stan och kom på nytt att tänka på att jag bara måste på fotosafari i vackra och spännande Norrköping. Men det får bli en annan gång.
Vad jag gjorde i stan den här gången var att äta middag med min mamma Eva, 92 år ung, eftersom hon liksom alla andra fyllda 80 år i Sankt Johannes församling bjuds på mat varje december. Samt får ta med sig en gäst. Jag har varit med en gång tidigare men den gången var vi i Styrstads församlingshem och åt lax. 
I år var det långhare, potatisgratäng, sallad. Kladdkaka, grädde, sylt. Kaffe, chokladbit. Gott.
 

Inga kommentarer: