måndag 22 augusti 2011

För 50 år sen

Just denna dag för 50 år sen vann Rotherham United FC med 2-0 mot Aston Villa i den första finalmatchen av två i den då nystartade engelska Ligacupen (idag Carling Cup efter sponsorn). Matchen spelades på Millmoor i Rotherham inför 12 226 åskådare. Målen gjordes av Barry Webster och Alan Kirkman och skrällen var nära för "The Millers" som då spelade i Second Division.
Men storlaget Aston Villa vann returen inför 31 202 åskådare på Villa Park i Birmingham med 3-0 efter mål av Alan O'Neill, Harry Burrows, och Peter Mc Parland. Efter 2-0 vid full tid blev det förlängning och i den 109:e minuten slog Nordirlands landslagsanfallare Mc Parland till. Denne spelade för övrigt 34 landskamper för Nordirland och var med i VM i Sverige 1958 där han gjorde fem mål. Hans moderklubb var Dundalk varifrån han värvades till Aston Villa. Senare spelade han även för Wolverhampton, Plymouth Argyle, och spelade också en säsong för Atlanta Chiefs i Nordamerikanska ligan 1967-68. Efter spelarkarriären var han också manager för Glentoran en tid, samt även manager i Hongkong 1980.
Och hur går det för Rotherham nu för tiden? Bra. Klubben ligger tvåa i League 2 med tio poäng på de första fyra matcherna.

Inga kommentarer: