torsdag 19 december 2013

Cnorren: Slaka blir Skeda

Jag vet att det inte är höst. Men i min återpubliceringsserie blandar jag friskt. En sommartext kan hamna mitt i smällkalla vintern och tvärtom. Vad gör väl det? De går att läsa i alla fall. Den här som publicerades 2009-09-23 på Correns sportsidor handlar om höstdagjämning och inför säsongen.


Höstdagjämningen är här. Den infaller varje år när "vintersporterna" drar igång.
De startar alltid samtidigt. Då ska man ha reda på vilka nya spelare som finns i klubben, vilka som har lämnat den, målsättning, och hur premiäromgången ser ut. Men det där gäller bara bollsporterna. Aldrig att jag har skrivit en sådan förhands om en individuell sport som skidor. Förrän nu.
Låt oss säga att vår skidåkare heter Anna-Lena (vilket märkligt nog väldigt många skidåkare heter) och att hon ska starta i Skedarundan på söndag. Då ringer jag och bestämmer träff med henne och så sitter vi och fikar någonstans i närheten av hennes jobb eller bostad medan folk går förbi och undrar varför det sitter en gubbe med papper och penna och pratar med den unga, snygga tjejen. Är det en morfar som ritar något åt sitt barnbarn?
Nåväl (ett gammalt ord som betyder: okej, det var det), Anna-Lena svarar artigt på alla frågor och i tidningen berättar jag vad hon sagt. Hon säger:
Att hon har bytt klubb från Slaka stavar IF till Skeda Stakar SK och att hon har varit på träningsläger i Idre och Schnee am Winkel och aldrig varit i bättre form. Kanske kan hon rent av bli 26:a på SM. Hon har slängt sina gamla skidor (egentligen sålt dem på Blocket för 4 000) och köpt nya (sponsrad av Skeda Udde El AB). Hon har också bytt ut sina skidskor, övergett Foppatoffeln för Kalle P, och har en ny mössa på vilken det står SKEUEAB, vilket är en förkortning av hennes huvudsponsor.
Vidare berättar Anna-Lena att hon saknar tränare. Jag ställer upp, säger jag. Åk däråt.
Jörgen Auer

Inga kommentarer: