lördag 28 december 2013

Har du läst Corren i dag?

Bild: Jörgen Auer
Du läser väl Corren i dag? Där kan du tex läsa om Corren och tyskvänligheten under 30- och 40-talen. Och du kan under vinjetten Personligt läsa hur jag tycker att man ska leva. Äh, det kan du för resten läsa här också:
 
Gör sånt som är roligt
Hur ska man egentligen leva? Ja, vi som har det så bra och kan välja, vill säga. Vi som har vårt på det torra, som får mat och dryck varje dag och har kläder på kroppen och till med har mer kläder att byta med i garderoben.
Hur formar vi våra liv bäst?
Lev som om varje dag är din sista, tyckte någon på tåget i går morse.
Men så kan man ju inte leva! För vem jobbar då?
Om man vet att det här är sista dagen så drar man ju inte iväg till jobbet. Nej, då samlar man väl så många som möjligt av sina närmaste omkring sig och har trevligt. Umgås, pratar, kramas, leker. Kelar med någon om man har någon att kela med. Älskar. Bara är. Tittar på varandra. Studerar varandra. För det man vill är att inpränta varje anletsdrag, varje rynka, varje axelryckning, varje tics, varje leende och smilgrop. Detta för att aldrig glömma det och för att ta med sig in i evigheten.
Nej, det där med sista dagen tror jag inte på. Då dör ju samhället snabbt eftersom alla bara sitter och tittar på varandra.
Jag tror att det är bättre att leva som vanligt. Fast bli lite snällare. Och bättre på att göra sådant man tycker är roligt.
Själv ska jag lära mig rida under 2014.
JÖRGEN AUER

Inga kommentarer: