måndag 10 juli 2017

Ömsom vin, ömsom vatten

 Bild: Jörgen Auer
Sommaren har så här långt varit en aning blandad. Som den bör vara. Ömsom regn, ömsom sol, ömsom vin, ömsom vatten. Ömsom allt.

 Bild: Jörgen Auer
Vissa dagar har det varit jakt på sol och visst har det hänt att jag har fått tag på den. 

Bild: Jörgen Auer
Det har varit jakt på annat också. Jakt på fotoobjekt. Och jakt på fjärilar. Alltså fånga fjärilarna och sedan släppa ut dem på nytt. De är ju så vackra och flyger så lustigt.

Bild: Jörgen Auer
Vackra är också Göta kanalbåtarna, ja hela kanalen är ju så skön att skåda. Men det är ingen nyhet, precis. Så tyckte man nog redan när kanalen invigdes 1832. 185 år senare följde jag i mitten av juni Dianas väg nedför slusstrappan i Borenshult, Motala.

 Bild: Jörgen Auer
Ibland blir man överraskad också. Aldrig förr har jag nämligen sett några ryttare inne i Ulrika. Men för någon vecka sedan gjorde jag det. Fint.

 
 Bild: Jörgen Auer
Snart har mycket blommat över, tyvärr. Den här vallmon gladde på Återvinningen i Kisa.

 Bild: Jörgen Auer
Ska man visa blommor i Östergötland så bara måste man ju ha med vår landskapsblomma - blåklint.

Bild: Jörgen Auer
Men det hjälper inte hur vackert, spännande, regnigt eller soligt,  allt är. Ibland måste man bara uppsöka närmaste toalett. Nöden har ingen lag. Inte på Varamon i Motala, heller.

Återstoden av sommaren, då? Hur blir den? Tja, solig, regnig, kall, varm, rolig, tråkig, torr, blöt, allt eller inget, eller både och. Själv hoppas jag mest att sommaren ska bli intressant och lär mig något.
Vi får se, de orden gäller alltid. Vi får se hur det blir, eller höra, och framförallt känna.
Ömsom vin, ömsom vatten, skrev jag. Nu blir det ömsom öl.

Inga kommentarer: