lördag 14 mars 2009

Rätt låt och lag vann

Bild: Jörgen Auer
Vann rätt låt? Visst. Malena Ernman förtjänar en skål. Skål, Malena och La Voix. Om det sen räcker för att det ska gå bra i Moskva är en annan sak. Men, kanske. Tur att inte snygg-Måns vann i alla fall. Hans låt hade aldrig nått någonstans i den stora finalen. Möjligen hade Caroline af Ugglas och Snälla, snälla, gjort det. Det visste svenska folket som röstade fram Malena som etta och Caroline som tvåa. Men hur det än gick så var det en trevlig kväll som vi celebrerade med pizza, öl, och whisky. Nåja, jag var väl ensam hemma hos oss om alla tre. Men vi åt Polly, också. Dem var vi två om.
Beträffande rätt låt, så kan man fråga sig om rätt lag vann i sjätte SM-kvarten? I Skellefteå var det så, i Timrå borde hemmalaget ha punkterat och slagit ut HV i stället för att backa hem och fegspela och förlora i sudden. I sjunde matchen är väl utgången tämligen given, LHC vinner hemma liksom HV.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Äsch, jag röstar inte efter hur jag tror låten ska gå hem i Moskva utan efter hur jag tycker. Jag tycker snygg-Måns var bäst men du har säkert rätt, det hade gått käpprätt åt skogen för honom där borta. Men då hade jag i alla fall tyckt att en låt var bra i den stora finalen.

Auer sa...

Jag tyckte faktiskt att Snälla, snälla var bäst, närmast följd av Emilias låt och sen, ja sen blev det nog Malena.
Men sen kan man tänka helt annorlunda och då tycker jag EMD hade nåt, men inte för det här sammanhanget. Däremot hade det varit ett riktigt trevligt revynummer.