lördag 6 november 2010

Här är Cnorren

Kom just på att jag glömde något i torsdags kväll, liksom under fredagen, och i dag låter det sig heller inte göras. Vad då, kan man undra. Jo, få in min krönika Cnorren på den plats den ska på corren.se
Därför lägger jag den här.

Chocka med time out

Time out är en väldigt bra sak att ta till, tycker jag. Såväl i idrottssammanhang som i arbetslivet. Är man trött så tar man time out, ligger man lite risigt till, ja då tar man time out, snackar igenom läget och rättar till det som inte stämmer. Men jag tycker man borde förnya time outen i idrott. När det nu ändå blir ett avbrott i den pågående matchen, ja men bryt då ordentligt och sätt in något helt nytt, något som chockar både motståndare och ledsen hemmapublik, något de aldrig hade räknat med: som hastighetstävling.
Säg att LHC kommer i underläge med 0-3. Vad göra? Jo, ta time out och begära tävling i fortåkning i stället. En spelare från vardera laget väljs ut, LHC-aren vinner, och så står det 1-3. Laget som tar time out väljer helt enkelt någon variant där man vet att det blir poäng, eller mål, eller hur man nu räknar. Hockeybowling, kanske vore kul. Hockeyfrågesport för stillsamt. Hockeyspjut tror jag är för farligt. Men det skulle garanterat bli spännande att gå på hockey.
Volleyboll har också time out. Där kan man tänka sig volleybollkula, volleybollskytte, volleybollbadminton (nätet finns ju redan), eller varför inte volleybrottning.
Innebandystav, innebandyaerobic, innebandybandy (på plastis som läggs ut på sporthallens golv med en enkel vaktmästarknapptryckning).Möjligheterna till underhållning och spänning är närmast oändliga.
Något annat? Ja, jag pratade med en kille på tåget som på fullt allvar sa att han startat en egen bojkott för att hämnas på LHC för att klubben inte förlängde, eller förnyade kontraktet med Matt Murley.
Jaså, hur gör du det?
"Jag köper ingen korv på matcherna".

Inga kommentarer: