lördag 27 november 2010

Här är veckans krönika

Jag glömmer det visst varje vecka, men här kommer fredagens auerkrönika i Corren, den som går under vinjetten Cnorren. Om jag inte missminner mig så började Corren med Cnorren (som då hette Sport-Cnorren) 1990. Då var vi tre som delade på sysslan: Pitas Högfeldt, Fredrik Lilja, och jag. Ganska snart blev det dock så att de båda andra glömde skriva när det var deras ut, varpå jag ryckte in som den barmhärtige samariten. Till slut - kanske efter ett år eller två - tyckte vi att det var lika bra att bara jag skrev eftersom de andra glömde hela tiden, och så blev jag ensam.
Och här kommer den senaste Cnorren i raden:


Sportjournalist söker gren

Enligt vad Cnorren erfar ska nästa stora ensam-mamma-söker-bonde-söker-fru-idol-talang-tävling bli det som står i rubriken här ovan: Sportjournalist söker gren. Och då menar jag inte E
mma Green. Inte heller Gunnar Gren, eller Mats Gren. Jag menar idrottsgren. Tävlingen, med Agneta Sjödin och Gunde Svan som programledare ska helt enkelt gå ut på att en grupp sportjournalister tävlar om vilka olika sportgrenar de ska bli "kära" i, precis som i Bondeprogrammen.
Correns sportjournalister lär vara först ut, ryktas det och det sägs att vi ska göra oss lediga fem veckor nästa sommar för att kunna vara med i programmet - utöver semestern, alltså. TV4 ordnar vikarier. Inspelningen ska visst ske på Maldiverna, eller om det är Malexander. Nåt på M är jag säker på. Och så lottas det ut fem idrotter på oss var och till sist blir bara en idrott kvar per person: och jag råkar veta vilka vi får: jag känner en producent på fyran och hon säger att sportchef Kustvik får basket, cykelpolo, dart, galopp, och simhopp på sin lott. Jag har en känsla av att han väljer dart, men man vet aldrig. Han kanske har känslor för cykelpolo?
Peter Mildaeus kommer att få välja (och han får svårt) mellan diskus, ponnytrav, skridsko, fotboll, och hundkapplöpning. Man kan undra vilken gren han väljer bort först? Lika svårt blir det för Per Bergsten som får lacrosse, slägga, skidorientering, hockey, och varpa. Blir det hockeyn som åker i första valet? Marcus Nyenger bor i Mjölby och har därför fått lite lättare: curling, orientering, aerobics, knattebrottning, och innebandy. Peter Calén lever sitt liv i Motala och som plåster på såren kommer han att få förklara sin kärlek, eller motvilja, till bandy, speedway, bilracing, segling, och triathlon. Det ska bli skojigt att se honom i sista programmet. Vilka har han valt bort? Och hur motiverar han det?
Claes Nilsson så: han har lustigt nog lottats till golf (där han på riktigt är riktigt bra), bilorientering, karate, volleyboll, och Under hökens vingar kom. Det sista är förvisso ingen sport, men programmet ska vara lekfullt, säger min vän producenten.
Bara en kvar: jag. Som kommer att få välja mellan Vansbrosimning, amerikansk fotboll, irländska bordet, hästhoppning, och franska kort. Känner jag mig själv rätt så kommer jag att välja bort de två första direkt, går på date med hästhoppningen, har lite kul på hinderbanan och irländska bordet, och tar med mig de franska korten hem.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hahaha underbart roligt skrivet!
/Grabben