lördag 11 juni 2011

Mer från Kisa

Bild: Jörgen Auer
Kisa - det är vår sommarstad. Närmaste tätort i alla fall. Det är dit vi åker för att handla mat, för att gå på systemet, och för att fika och lite till. I dag var vi också på Björnes magasin, ovanpå ICA. Det är därifrån den här bilden är tagen, ner mot torget.
Bild: Jörgen Auer
Vad är Kisa mer? Det är den vackra hembygdsgården (här ska jag gifta mig som artisten Markus Krunegård sa när han var där för något år sedan), det är Kisa IP, Folkets park, det är restaurang 12:an, Röda huset, Wärdshuset, Hemköp, ICA, Konsum, Emigrantmuseum, bibliotek, teater, det är Grahns bilar, Kisasjön, Tolvmannabacken, Hjortslunds ateljéer, Frallan Jonsson, Borgarberget, Kisa kyrka, med mera, med mera. Och en helvetes massa bilar.
Bild: Jörgen Auer
Sommartid blir det förstås etter värre med biltätheten. Det är många som ska igenom Kisa. Och just nu är det extra svårt med tanke på pågående gatuarbeten genom orten.
Bild: Jörgen Auer
Men vart har alla planer på att lägga trafiken utanför Kisa tagit vägen? Så att bara de som verkligen ska besöka Kisa kommer in och alla andra bara passerar i fjärran, på andra sidan Kisasjön? Så långt tillbaka som jag kan minnas trafiken i Kisa, sisådär 35 år, har det varit struligt. Fixa det.

Inga kommentarer: