söndag 20 november 2011

Från hopptävlingar i Gottlösa

Bild: Jörgen Auer
Mjölby Ridklubb arrangerade hopptävlingar i Gottlösa i helgen på familjen Liljas anläggning - lördagen för ponny och söndagen för stor häst. Själv hade jag bara tid att vara där på söndagen. För att titta på.
Bild: Jörgen Auer
Just som jag anlände kom Viktoria Karlfeldt från Västerviksorten ut från banan med Orlando och var så nöjd, så nöjd efter 1,20-hoppningen där ekipaget nollade och slutade på en fin fjärde plats.
Bild: Jörgen Auer
Klänge på Qalizzo är inte så lätt, men Lina Klänge kan. Hon tävlar för Svarttorps RS utanför Jönköping.
Bild: Jörgen Auer
Och här är Sara Brink på Isolex. Sara tävlar för Vikbolandets RF.
Bild: Jörgen Auer
Fälttävlansryttaren och Mjölby RK:s ordförande William Nilson Fryer testade 5-åriga Quire Boy som gick felfritt i 1,20. Hästens ägare Hanna Almérus, Motala, hjälpte gärna till med skötseln.
Bild: Jörgen Auer
På framhoppningsbanan i gamla ridhuset syntes tydligt var man befann sig. Och det ska väl tilläggas att även Sissis dotter Nina utbildar hästar och ryttare.
Bild: Jörgen Auer
Innan varje klass var det som vanligt ett myller av folk inne på banan för att kolla var det eventuellt skulle känna tänkas gå att tjäna några tiondelar.
Bild: Jörgen Auer
Baksidan med ridsport?
Bild: Jörgen Auer
Lite av avigsidan visade också Siri Swärd, Linköpings FRK, som blev utesluten på Acina. Även så säkra och rutinerade ryttare som Siri kan misslyckas - kanske en tröst för alla unga ryttare som väntar på genombrottet.
Bild: Jörgen Auer
Här är en som inte misslyckades, Hagebys 21-åriga Matilda Pettersson från Bjärby gård utanför Norrköping - tänka sig just där har jag bott som nyfödd! Här hoppar Matilda med Xena med vilken hon tog tredjeplatsen i 1,30-klassen. En klass hon vann på Sandrina.
Bild: Jörgen Auer
Xena var vänlig nog att visa sitt nummer under örat så att jag inte skulle ta fel på vilken av sina hästar som Matilda satt på. Matilda som för övrigt ska tävla i Globen i helgen dit hon bland flera hundra förhoppningsfulla kvalat in som en av 16 i Agriahoppet. Men då rider hon sin bästa! häst, Corace. Hon har alltså tre stycken som går 1,30. Dessutom blev hon trea i en 1,10-klass med Guvernör. Bra material, måste man säga.
Man måste också säga att Matilda har kommit en bit på väg. Jag erinrar mig henne från hopptävlingar på Mantorptravets gräsbana år 2000 då hon med ponnyn Dixie blev tvåa som 10-åring. Corren gjorde ett stort reportage från den tävlingen och Matilda och Dixie var på bild när Dixie stod och drack vatten från den regnvattenfyllda banan.
Ännu mer från tävlingen i Mjölby kan ses på Correns ridsportsida Ryktbart senare i veckan.

Inga kommentarer: