onsdag 10 december 2008

På hockey i Mjölby




Bilder: Jörgen Auer
Bara 482 kom för att titta påMjölby HC mot Västervik. MHC är värt mer folk. Nu kanske inte laget spelade världens bästa hockey just mot VIK, men matchen var ändå ganska rolig och svängde. 8-5 (3-2, 2-2, 3-1) blev det till slut och MHC hade lånat två från LHC J20, Sebastian Harrysson och Rikard Palmberg, de gjorde två mål var och tillhörde lagets bättre hälft. En hel del konstiga mål blev det, kanske svarade just Palmberg för det mest konstiga när han bara la ner en puck mot gästernas mål. Men pucken studsade och målvakten Christian Andersson släppte den mellan benen. Det är på den bilden domaren plockar upp pucken bakom Andersson medan MHC-spelarna jublar nere vid sarghörnet. I övrigt kan nämnas att Biffen Karlsson, presschef i LHC, var på plats (bredvid mig) och gick igenom Mjölbys lag för dagen och sa att hela 15 man någon gång hade representerat Linköpings HC. Fantastiskt, och då spelade ändå inte Uffe Söderström på grund av en bruten tå.
Kul var det hur som helst att åter se Thomas Johansson på isen (men han jobbade inte speciellt hårt). Underligast denna afton i Mjölby var Västerviks nunner 21 Jim Axelsson. Ja, inte han själv så mycket utan den korta klubba han bar. Den såg ut som en rinkbandyklubba och var så kort att jag inte ens lyckades få den på bild. Men Jim var som synes glad ändå.
Biffen kunde också rapportera att en landslagsman var på besök i VMP-Group Arena och åt korv i första periodpausen: Mikael Håkanson. Grattis till landslagsplatsen, Musse. Den har du varit värd länge.

Inga kommentarer: