torsdag 25 december 2008

Retro roligast

Bild: Rebecka Auer
God fortsättning. Julaftonen och natten är över, juldagen är här. Roligast i går kväll, och delar av natten, var förutom barnbarnet William, när vi spelade Retro. Och när ett av korten, nummer 98 visade sig ha fel svar till frågorna på andra sidan. Men det dröjde innan vi upptäckte det eftersom det fanns fem frågor på varje kort och bara en var aktuell i en och samma spelsituation. Ingen av oss kunde svaret på 90-talsfrågan om vilket ord som saknades i brandkårens julhälsning.
I svaret stod John Thaw.
Vi skakade på huvudena och skrattade och inte förrän en halvtimme senare tittade vi på de övriga frågorna och svaren på baksidan. Om 50-talet löd frågan: Under hela 1950-talet styrdes folkhemmet av samma statsminister. Vad hette denne värmlänning? (Naturligtvis var det Tage Erlander, men svaret på baksidan sa: Att tillåta kvinnliga präster. De tre första kvinnorna prästvigdes 1960).
Om 60-talet: Vad var det för streck vi flickor på 60-talet började måla på våra ögonlock? (Eyeliner, väl? men baksidan sa: kabelbindning). Vi skrattade så vi pinkade på oss.
Om 70-talet: Rörstrand gjorde en tidsenlig servis i brunt och orange. Vilket typiskt kvinnonamn har servisen? (Annika, men baksidan sa: Lasse Åberg).
Om 80-talet: Vilken svensk uppfinning i plast floppade 1980? (plastcykeln tror jag, men baksidestexten sa: Neon (hon hade en hit med Dansa i neon) ).
Ack ja.
Och John Thaw, det var ju han som spelade kommissarie Morse.

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, ja vi gillar ju att spela sällskapsspel, men vem kunde tro att spelet Retro skulle vara så roligt! :)