torsdag 24 februari 2011

Lunchpremiär i Corren, fredag

Bild: Mikael Svensson
Björn Ekermann, Nils Johansson, och Christer Sigvall är arbetskamrater på Ekermann reklambyrå och äter lunch på restaurang i Linköping nästan varje dag. Dyrt? Jo visst, men också en källa till inspiration.

På Ekermann käkar man ute varje dag

I fredagstidningen är det premiär i Corren. Då ser Stadsliv dagens ljus, En sida, som ibland är ett uppslag, och där saker och ting i Linköping tas upp. Det kan vara trafik, det kan handla om gatuförbättringar, byggnationer, det kan handla om stort och smått. Men det ska handla om Linköping, och premiärdagen är vi ute på stan och kollar lite på lunchgästerna. Vart går de? Hur många är de?

Det var inte alldeles lätt att göra det jobbet, även om vi av förklarliga skäl nöjde oss med en liten del av stan. Om vi valt samtliga restauranger och matserveringar i kommunen hade vi haft att göra länge. Det finns nämligen kring 1 000 matställen i Linköping, alla sorter inräknade, vilket vill säga att skolor, äldreboende, sjukhus, restauranger, pizzerior, gatukök, bensinstationer, tas med i en lista över alla företag och verksamheter som på något sätt säljer det vi kallar mat, vare sig det är frukost, lunch eller middag.

Inte heller var det glasklart att de matställen vi pratade med ville uppge hur många lunchgäster de har.

- Varför ska jag göra det. Då ser ju läsarna att den och den restaurangen har så många gäster och vi inte alls lika många och då tror de att de med flest gäster är bäst, sa en som motvilligt ändå levererade en siffra.

Så resonerade man dock inte på restaurang Olympia på Platensgatan. Där tyckte man till och med att konkurrensen var bra. Den gagnar alla, menade Dragan Mikic. Tre gäster pratade vi också med på Olympia. Alla tre från Ekermann reklambyrå. De går ofta ut och äter lunch och sa så här:

– Visst kan det bli dyrt. Men ibland är det ju kundrepresentation, också. Vi försöker variera oss och går även lite längre bort som till Stadsmissionens restaurang von Dufva. Om det finns något att klaga på i utbudet i stan så kan jag väl tycka att det över lag har blivit väl många bufféer. Christer Sigvall.

– Mig passar det jättebra att gå ut och äta i trevligt sällskap. Man kommer ut en stund, ser andra människor och får serverad och god mat. Nils Johansson.

– Även om vi går ut och äter så kan vi sitta och resonera jobb och man kan till och med få lite inspiration under lunchen. När det gäller var vi äter så händer det också att vi åker iväg till P2 restaurangen på Linköpings golfklubb. Det är aldrig fel. Björn Ekermann.

Christer, Nils, och Björn är inte med i Correns lunchkoll, i stället är det några andra matgäster som kommer till tals. Och så blir det en trafikfråga, och lite till.

Inga kommentarer: