onsdag 4 oktober 2017

LFC höll undan för Apollon

Från Correns sändning
Sitter och tittar på Apollon Ladies från Cypern mot Linköpings FC. Det är 16-delsfinal i Champions League och 0-0 i halvtid. Matchen spelas i Limassol och hemmalaget överraskar i alla fall mig. LFC däremot spelar inte bra. En LFC-skärpning krävs i andra halvlek.

Strax efter en hemmapress och stolpskott och kunde LFC göra 0-1 i 58:e minuten genom Kristin Minde som fick tid på sig att runda målvakten. Några fler mål blev det inte på den undermåliga planen där LFC aldrig riktigt kom underfund med hur bollen studsade. Men visst skärpte sig laget något i andra halvlek.
Hemma på Linköping Arena vet laget hur bollen studsar på konstgräset. Stor fördel LFC således i returen om en vecka. Men Apollon Ladies har all heder av sin insats i dag och visade offensiva kvalitéer. Inte så konstigt att laget vunnit cypriotiska ligan tio gånger i rad. Eller är det nio? I så fall blir det tio nästa gång.