lördag 3 augusti 2019

Lugnt även i Yxsmedshult

 Bild: Jörgen Auer

Lördagen var lugn. Så lugn att jag kunde vagga mig själv till ro en stund i båten. Eller, det var förstås vattnet som gungade mig till sömn en kort stund.

Bild: Jörgen Auer

Ett besök i Kisa gjorde jag också. För att tanka. När jag var där bestämde jag mig också för att besöka mina förra arbetskamrater på Corren, Ann-Margret Slöjdare och Jerker Hallenberg som har ett hus i Yxsmedshult nära Kisa. Jag tror det blir sydost om tätorten. På väg uppför grusvägen stannade jag  någonstans i Råstorp och tog bilden ovan. En för mig ny och vacker vy av Kisa.

Bild: Jörgen Auer

Yxsmedshult nästa. Vilken tur! De var hemma! Jag hade ju bara chansar. Inte ringt eller hört av mig på annat vis i förväg. Tänk om hela släkten hade varit där? Men så var det inte, dock kommer några barnbarn i kväll.

Bild: Jörgen Auer

Så kul det var att träffas! Och vilken god lunch jag trakterdes med! Tusen tack. 
 Jag har varit hos dem en gång tidigare, men det är säkert 10-15 år sen. Ann-Margret minns besöket, säger hon. För jag ville låna duschen. Det måste ha varit för att jag cyklade då. Den här gången kom jag i bil. Något Correnprat blev det nästan inte alls. Vi pratade mest om barnbarn och den skrytsamme och ofta vilsekomne amerikanske presidenten vid namn Donald Trump.

2 kommentarer:

jerker sa...

JÄTTETREVLIGT BESÖK av en skön person som undersöker sitt Östergötland och nu har du hittat en av de finaste utsiktspunkterna över Kisa. VÄLKOMMEN TILLBAKA !!

Auer sa...

Tack, Jerker.
Det var hur trevligt som helst och jag har alltid trivts i, och med ert sällskap. Så fint ni bor!
Hoppas att vi kan ses fler gånger.
Hälsa A-M med en kram.