onsdag 28 augusti 2019

Revolver verkade laddad

 Bild: Jörgen Auer
Unga fölet Revolver, född i maj 2019, verkade laddad inför fölbedömning i lördags på familjen Liljas ridanläggning i Gottlösa. Så långt hade inte den granna Revolver att ta sig till gården Sundby, för ägaren Mikaela Ahlenbäck bor i Böttestad Västergård, en kilometer därifrån. Och så var ju mamma Katana med också, liksom Mikaelas mamma Christine.

Bild: Jörgen Auer
Det var första gången för såväl Revolver som Mikaela. Men den senare har varit med och arrangerat bedömningar på Vretagymnasiet. Den skolan är hon klar med sedan flera år tillbaka, men jobbar i dag som ridlärare på Rappestad ridskola. Mannen i bakgrunden här är Ove Stensson, domare från Uppsala.


 Bild: Jörgen Auer
Visningen gick bra, tyckte Mikaela som inte sa sig ha så höga krav, heller. Men hon sa också att Revolver visat sig ännu bättre hemma på gården. Han var lite spänd, nu tyckte Mikaela som mest gillade att hästen fick 8,0 på intryck och exteriör.

 Bild: Jörgen Auer
Spänd var han dock inte när han fick kuta loss med mamma. Då var det en hel del spring i benen.

Bild: Jörgen Auer
Rena reklambilden, eller hur? 

 Bild: Jörgen Auer
Det finns mycket att titta på för ett litet föl som inte sett så mycket. Fast här har Nilla Äng fått syn på något riktigt anmärkningsvärt: mig. Mamma Molly Äng säger åt dottern att gubben inte är farlig.

 Bild: Jörgen Auer
Det var Bengt Nilsson som visade Nilla och Molly.

 Bild: Jörgen Auer
Ann-Kristin Karlsson från stuteriet Lindstud hade många föl att visa upp. Hon fick god hjälp av sonen Fredrik Karlsson (till höger) och Sundbys Mateusz Dziurla som här manar på fölet Windcatcher och modern Razend Snel.

Bild: Jörgen Auer
Här är en annan av Ankis uppfödningar, Simon Says med mamma Canesse R. Jag var där för Correns räkning och i dag var reportaget från fölbedömningen i tidningen. Detta som höstens första Ryktbart (jag tog en lång sommarledighet) i en som jag hoppas intressant säsong. Och just det, fölbedömningen var i Östergötlands Varmblodsförenings regi.

Inga kommentarer: