fredag 8 januari 2010

Cnorren först ut i dag

Då det har uttryckts önskemål om att jag ska lägga in den senaste versionen av min krönika Corren, som brukar återfinnas i papperstidningens fredagsupplaga, och på corren.se, så gör jag väl det. Här följer den:

LHC kallar nog
till presskonferens

Linköpings IBK och innebandypubliken i Linköping är att gratulera till nyförvärven Niklas Jihde och Anders Hellgård. Men de kostar föreningen en hel del, sägs det. Så vem betalar undrade med rätta min kollega och vän Marcus Nyenger i torsdagens Corren. I alla fall är det inte Stenbeck och inte Cocozza, kunde vi läsa.
Nu kan jag avslöja att det heller inte är jag.
Jag tror inte att klubben hade fått så många nyförvärv om det var jag som skulle se till så att vi kan få se några stjärnspelare i Östergötland. En hundring kan jag möjligen undvara per månad. En summa som inte ens jag spelar för, men ge mig ett årskort på pendeltåget, också... Däremot kan jag bidra till att vi ska få reda på vem som står för fiolerna. Om alla som inte betalat följer mitt exempel och berättar det, så återstår till slut bara en - han är det. Eller hon. Det kan vara de, också. Och om det är de, vilka är det då?
Vilka kan det vara i Linköping som har ett sådant intresse av innebandy , eller någon annan sport, att man tar hit de dyraste spelare som står att finna i världen? Vilka kan få något tillbaka på en sådan satsning?
Yepp. Just det. Det måste vara LHC. Klubben har gjort det förut.
I så fall kallar LHC snart till presskonferens där man avslöjar att man nu ger sig in i innebandyn för att ytterligare trimma organisationen och för att tjäna pengar, förstås. Och självklart måste innebandysatsningen märkas även namnledes. LIBC blir det nya namnet.
Om det är som jag tror och innebandyn är nästa LHC-satsning, vilken blir då nästnästa? Kan det bli någon mer? Visst. Speedway. Det kan ju dra fem tusen åskådare. Men, tyvärr Piraterna. Ni kommer från fel stad. Däremot väntar en ny vår för Filbyterna som får byta, inte fil, men namn, och bli Linköping speedway club. LSC.
Och har jag fel i alla gissningar, så låt oss ändå glädjas över Jihde och Hellgård. Och LIBK.

Inga kommentarer: