torsdag 10 mars 2016

En herre vid namn Preussen

Bild: Jörgen Auer
En bild av våren? Ja, kanske. I alla fall är vi ju närmare vår än vi var för en vecka sedan, ja än i förrgår. Och eftersom den här bilden togs i eftermiddags så var ju det närmare vår än
vad förmiddagen var. Men tänk! I morgon är ännu närmare!
Jag var mest glad åt i dag att det gick gå torrskodd på grusvägen mellan Mantorptravet och Veta kyrka. Vårfåglar sjöngo. Eller, njae. Bara om blåmes och talgoxe räknas dit. 
Under dagen hörde en Hans av sig. Han sa att han kände sig utanför när han inte var nämnd i mitt namndroppande i går. Jaha, men jag hade ju tänkt att du skulle vara med i dag, torsdag, i stället. Liksom även Henrik, Harry och Holger. Så också Cecilia, Fredrik, Ella, Theo, Oliver, David, Johan, Benjamin, Charlie, Gabriel och Siw. Ja, Bengt, Britt, Sandra, Sofia och Susanna hade jag också tänkt på liksom alla med tilltalsnamnen Åke eller Molly. Dessutom en utrikes boende herre med efternamnet Preussen och en kvinna som kallas Hon.
Min vårpromenad tog mig runt Spångsholm. När jag kom hem hade våren letat fram en hundbajskorv där nyligen lite snö legat kvar. Så nog närmar sig den riktiga våren.

Inga kommentarer: