tisdag 8 mars 2016

Lite mera Spetz

 Ur Corren 8 mars
Spetz på utbildningen, ja det kan den få som utnyttjar det kunnande om ridning och hästar som Fredrik Spetz i Norsholm besitter. Jag var där för ett par dagar sedan, vilket resulterade i ett reportage i dagens Corren, likaväl som i NT och MVT.
 Bild: Jörgen Auer
Fredrik hade besök den där dagen av Gabriella Bystedt från Stockholm som kommit för att träna hos Stall Spetz i dagarna två (det finns övernattningsrum och kök i anslutning till ridhuset).
Bild: Jörgen Auer
En som också red vid vårt besök var Alva Götesson, praktikant från Strömsholm. Jag såg henne från ett fönster i köket/fikarummet och hoppades att hon var rädd om min röda Kia. Det var hon. För övrigt kan man läsa vad Alva tycker om sin praktik hos Fredrik Spetz på Öjeby östergård i Norsholm (och besök hos Malin Baryard Johnsson två och en halv mil därifrån) på Alvas blogg.
Någon jag inte nämnde med ett ord i reportaget var Fredriks bror Filip. Han får några rader här i stället. Är han också hästintresserad, frågade jag.
- Inte alls. Han kör rallycross i stället, blev svaret. Men, sa Fredrik, Filip är väldigt händig och hjälper gärna till att bygga och reparera när så behövs.
Och det gör det.
 

Inga kommentarer: