tisdag 2 augusti 2016

Bara hövolmarna saknades

 Bild: Jörgen Auer
Tisdagen, min tisdag, blev omväxlande. Långpromenad i morgonens svala temperatur inledde dagen. De här korna befann sig vid Hydinge utanför Sya och hade ingenting
 Bild: Jörgen Auer
emot att bli fotograferade och verkade glada om än lite förvånade över att se mig gå förbi. Och stanna till, förstås. Hästarna ögnade mig ett ögonkast, inte mer.
 Bild: Jörgen Auer
Förmiddagen ägnade jag sedan att övningsköra med sonen Martins sambo Frida. Hon fick köra tur och retur Motala och var glad för det. Vi åkte till Övralid också och fikade på Farfarsstugan. Tyvärr blåste det lite för hårt för att vi riktigt skulle uppskatta besöket. Men Frida lovade att återkomma med Martin. Och jag åker ju hit en gång om året. Minst.
 Bild: Jörgen Auer
På eftermiddagen åkte jag och Inger till Mjölby för att titta på tapeter till nya stugan på vårt sommarställe i Kinda. Vi kunde inte bestämma oss men fick låna med oss tre rullar för att kolla på plats i stugan.
 Bild: Jörgen Auer
Naturligtvis hann jag med att titta på mitt kära Östergötland också. Slätten låg som en Krouthéntavla. Det var bara hövolmarna (hässjorna) som saknades. 

Inga kommentarer: