lördag 27 augusti 2016

Trio Lindberg lyfte quizen

 Bild: Jörgen Auer
Linköpings stadsfest rullar på.
 Bild: Jörgen Auer
I dag var det dags för mitt bidrag, Correns frågesport. Och årets tävling lockade ganska många lösare, tycker jag. Även om det som synes inte var "utsålt", som vid Carina Glennings kåserande alldeles före frågesporten. Eller som vid Gunnar Elfströms Linköpingsprat i går.
 Bild: Jörgen Auer
Att det kom fler till quizen i år än de tidigare två gångerna vi har haft frågesport får nog tillskrivas Trio Lindberg som spelade fem låtar under tävlingen och starkt bidrog till att lyfta evenemanget. Anna Lindberg, Correns och NT:s Publisher sjöng vackert och spelade basgitarr, medan maken Henrik och dottern Wila ackompanjerade på mandolin respektive dragspel.
Bild: Gunilla Olsson
Tyvärr strulade tekniken, så vi kunde inte visa de bilder som skulle hjälpa lösarna och även få quizen att lyfta lite med annat i blickfånget. 20 bilder blev därför ovisade, som den här där programledaren själv bär upp det gamla magasinet vid Rhyzeliusgården.
Men ingen klagade över bristen på bilder, så jag hoppas att det gick bra för dem som deltog. 15 av dem vinner två biljetter vardera till Hitmen Beatlemanias konsert fredag 23 september i Konsert & kongress, en konsert med rubriken Yeah, Yeah, Yeah.
 Bild: Jörgen Auer
På Storgatan luktar det gott. I alla fall om matstånden på den internationella matmarknaden. Människorna däremot luktar svett i trängseln och värmen. Men i dag var det i alla fall svalare vindar. Härligt.
 Bild: Jörgen Auer
På andra håll i stan fanns det de som hittade ännu svalare platser. Som här i domkyrkoparken.
Bild: Jörgen Auer
Inne i domkyrkan var det ännu svalare. Lugnt och skönt. Bra avkoppling för mig som samlade mig där inför stundande frågesport.

Inga kommentarer: