tisdag 9 augusti 2016

Kors och tvärs i Östergötland

 Bild: Jörgen Auer
Efter en ganska lugn, men tidig start på dagen som började klockan 06 med en timmes tidigare promenad än vanligt eftersom jag hade både jobb och möte i Norrköping.
 Bild: Jörgen Auer
Där jag för övrigt passerade Östra Station. Tänk, det är 50 år sen som järnvägen till Söderköping lades ner. Jag minns att jag åkte med rälsbuss till Sörping någon gång som pojke och fikade. Ett gäng var vi, kanske fem killar.
 Bild: Jörgen Auer
Men i dag åkte jag inte tåg. Jag tog bilen för att hinna till ett möte på NT inför Linköpings! stadsfest senare i augusti. Och sen hade jag ett jobb att göra. Ännu ett gatureportage till annonsbilagorna Mera Linköping och Mera Norrköping.
 Bild: Jörgen Auer
Efter det åkte jag till Linköping för samma gatujobb där. Ja, alltså reportaget går ut på att göra en lättsam jämförelse mellan gator med samma namn i de båda stora östgötska kommunerna. På Farbror Melins torg lade jag märke till att det tydligen pågår någon slags utställning om Mötesplatser i Linköping. Och torget är ju onekligen en.
Bild: Jörgen Auer
Jag hann med en sväng till Mjölby också eftersom jag så gott som hade blivit lovad att beställda tapetrullar skulle vara klara att hämtas i dag. Men jag fick vända om tomhänt. Fast det gjorde inte så mycket eftersom jag tycker om att se mig omkring i Östergötland.

Inga kommentarer: