onsdag 5 februari 2020

Från fritis på Smedstad

Corren onsdag 

Så här ser mitt reportage från fritidsverksamheten på Smedstad Ridsportcenter ut i onsdagens Corren. Den verksamhet som drivs av Haga Stall & Omsorg. Tyvärr blev det bara två bilder i tidningen, jag hade räknat med fyra. Dessutom hade jag lagt tio bilder till webb-versionen, där kom tre med! Rent dåligt, anser jag och ska ligga på för att fler bilder ska läggas in på webben i efterhand.

 Bild: Jörgen Auer
Nu har jag gjort det och fått löfte om att det blir tillökning i familjen, dvs att bilderna kommer att läggas ut på webben under torsdagen. Det här är hur som helst Elsa Laudon med "sin pojke", sköthästen Dante. Elsa och alla de andra på fritis hade inga problem att jag kom och ville skriva om dem och ta bilder. 

 Bild: Jörgen Auer
Det här är Matilda Cederqvist och Cat.

 Bild: Jörgen Auer
Tilde Söderberg och Bobby.

 Bild: Jörgen Auer
Här visar Matilda, Nea och Edit runt mig i lokalerna.

 Bild: Jörgen Auer
Alba Bergström står redo med redskapen och när ryttaren Linn Rubensson går med Krasse för lektion så  går Alba in i boxen och gör rent.

 Bild: Jörgen Auer
I en annan box jobbar Matilda Cederqvist ihärdigt.

 Bild: Jörgen Auer
Även jag får vara med på bild. Och i Pretty Perfects öga.

Bild: Jörgen Auer
Matilda fyller i sin skötarpärm.

Bild: Jörgen Auer
När jag kom till Smedstad åt barnen våfflor (det var ju torsdag). Selma Blomma åt för glatta livet och Elsa Laudon var beredd göra detsamma. Till vänster: Alba Bergström.

Bild: Jörgen Auer
Här vankas det våfflor! Och stallarbete. Om mitt besök kan även noteras att barnen var väldigt glada och fnittriga när jag kom. Det var för att ledaren Annelie Andersson berättat för dem att Corren skulle komma. Och Corren låter ju ungefär som Korven, det kan vara därför. Men också för att barn i dag i allt högre grad inte har hört talas om Corren. Med minskat antal prenumeranter blir det ju fler som inte har tillgång till tidningen och som i den här åldern, 10-12 inte har börjat läsa nyheter på webben heller. Corren och Corren.se blir okända begrepp för dem. Men nu vet de här ridintresserade fritisbarnen i alla fall vad Corren är.

Inga kommentarer: